Famileto - pentru o familie fericită!

Home
Despre Noi
De ce Famileto?
Servicii
Info Clienti
Cerere Online
Tarife
Angajeaza-te
Contact

Recomandari
Parteneri

english  romana

Informatii Clienti

Colaborarea cu Famileto presupune parcurgerea unor pasi simpli:

 1. Ne contactati telefonic sau ne trimiteti cererea online care cuprinde date referitoare la atributiile persoanei pe care o cautati, calitatile acesteia, programul de lucru, salariul oferit etc.

 2. Cererea dumneavoastra va fi preluata de un reprezentant Famileto si in cel mai scurt timp cu putinta veti fi contactat de catre acesta. Va vom face o prezentare a persoanelor selectate de noi din baza de date care indeplinesc conditiile cerute de dumneavoastra.

 3. Va urma interviul final cu candidatii propusi de noi si alegerea persoanei pe care o considerati potrivita.

La FAMILETO, selectia candidatilor se realizeaza prin interviu si evaluare psihologica.
In cadrul interviului sunt culese informatii relevante si detaliate ce tin de: experienta profesionala, studiile, starea de sanatate, abilitatile, aptitudinile, motivatia persoanei intervievate etc.

Vor fi verificate si referintele de la locurile anterioare de munca.

De asemenea, le solicitam cazierul judiciar.

Informatii pentru parinti:

Toti copiii pot avea, in anumite perioade sau momente, comportamente dificile care pun la incercare rabdarea adultului. Prin atitudinea pe care o au, parinţii pot ajuta la diminuarea sau chiar eliminarea problemelor de comportament sau dimpotriva, pot mentine lucrurile in aceeasi stare sau chiar le inrautatesc.

Iata cateva reguli generale pentru a putea face fata comportamentelor dificile:

 1. Copiii nu stiu ceea ce este bine si ceea ce este rau. Ei au nevoie de indrumare. Este important sa-i explicati ce este corect si cum sa actioneze. Mustrarile il pot determina pe copil sa faca lucrurile nepermise atunci cand nu este vazut de adult.
 2. Copiii sunt foarte buni observatori inca de mici si tind sa imite comportamentele persoanelor din jur. De exemplu, daca este tratat cu violenta, certat sau batut, copilul invata sa devina violent, sa se certe sau sa se bata.
 3. Ajutati copilul sa-si controleze propriile actiuni si reactii. Incurajarea permanenta a comportamentelor pozitive sau pe care doriti sa le obtineti de la copil este cel mai bun mijloc pentru a ajunge la acest rezultat.
 4. Oferiti-i sentimentul ca este important si respectat, dandu-i mici responsabilitati pe care sa le poata indeplini sau oferindu-i ajutor cand nu reuseste. Un exemplu ar putea fi strangerea jucariilor sau punerea mesei.
 5. Evitati etichetarile. Sunteti liber sa va exprimati supararea fata de comportamentul copilului, insa nu-i stirbiti personalitatea. Daca ii repetati mereu ca este “neascultator”, se gandeste ca nu are nici un motiv sa fie altfel deoarece oricum credeti ca este neascultator.
 6. Folositi un limbaj pozitiv in locul unuia negativ. De exemplu, in loc sa spuneti “nu tipa”, alegeti sa spuneti “vorbeste mai incet”.
 7. In timpul conversatiei cu copilul lasati sa inteleaga interesul dumneavoastra pentru ceea ce spune: plasati-va la acelasi nivel cu copilul, intoarceti-va corpul in directia din care vorbeste daca sunteti asezat, tineti-l de mana sau cuprindeti-i umarul daca va plimbati sau intoarceti capul pentru a realiza contactul din priviri.
 8. Folositi-va de avantajele jocului pentru a-l invata anumite lucruri: sa respecte regulile, cum sa faca fata frustrarilor, cum sa rezolve problemele in mod simplu etc. Puteti, de exemplu, sa-l invatati respectarea  regulilor, a ordinii jucand jocuri de desenat “pe rand” pe aceeasi hartie.
 9. Copilul invata facand. Uneori este mult mai usor, mai simplu si presupune mai putin timp pentru dumneavoastra sa faceti lucrurile pentru copil, insa constituie o piedica in dezvoltarea stimei de sine a copilului si in invatarea unor strategii ulterioare de a-si rezolva problemele.
 10. Stabiliti un program regulat cand acordati deplina atentie copilului. Jucati-va ceea ce va place amandurora, plimbati-va, povestiti... Aceste momente speciale construiesc legaturi puternice de afectiune si incredere intre dumneavoastra si copil.
[ sus ]

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Contact

© 2007 Famileto - pentru o familie fericita! Toate drepturile rezervate.

Bone, Ingrijire batrani, Menaj - Bucuresti